Να γιατί 1 αυγό την ημέρα είναι το ίδιο κακό με 5 τσιγάρα - Συνύπαρξη

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Atherosclerosis Research, βρέθηκε ότι η τακτική κατανάλωση αυγών μπορεί να βάλει την καρδιά σας σε σοβαρό κίνδυνο.

Του Joe Loria, Mercy for Animals
 
Ένας μέσος Αμερικανός τρώει περίπου 247 αυγά τον χρόνο, με παρόμοιο μέσο όρο να ισχύει και για τους Ευρωπαίους. Αυτή η κατανάλωση είναι 40% μεγαλύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο κατανάλωσης.


Καναδοί ερευνητές εξέτασαν 1.231 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 62 χρόνια. Χρησιμοποίησαν υπέρηχους για να μετρήσουν την παρουσία και την ποσότητα αθηροσκληρωτικής πλάκας στις αρτηρίες της καρωτίδας. Το κάπνισμα καταγράφηκε ως «έτη τσιγάρων» και οι κρόκοι αυγών ως «έτη αυγών».

Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τρώγοντας ένα αυγό την ημέρα είναι το ίδιο κακό για την καρδιά όπως το κάπνισμα πέντε τσιγάρων την ημέρα! Ένα μόνο μεγάλο αυγό περιέχει πάνω από 180mg χοληστερόλης και ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει σχεδόν πέντε αυγά την ημέρα.

Η παραγωγή αυγών είναι επίσης και βάναυση

Μια από τις πιο διαβόητες φρικαλεότητες της βιομηχανίας αυγών είναι ο απίστευτος συνωστισμός των κοτόπουλων. Τα περισσότερα από αυτά ζουν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε συρματένια κλουβιά με εμβαδό όσο μια κόλλα Α4. Επιπλέον, επειδή οι αρσενικές κότες δεν γεννούν αυγά και δεν μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, τις περισσότερες φορές θανατώνονται την ίδια μέρα που γεννιούνται, με δηλητηριώδη αέρια, ασφυξία ή αλέθοντάς τα ζωντανά.

Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση.

Επιτρέπεται, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση, η αντιγραφή αναρτήσεων με την μορφή προοιμίου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιείται η πρώτη παράγραφος του εκάστοτε άρθρου και στην συνέχεια ο σύνδεσμος 'Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ', ο οποίος να οδηγεί απευθείας στο αρχικό άρθρο.