Μετακομίσαμε!

Η Συνύπαρξη βρίσκεται πλέον στον δικό της δικτυακό τόπο, στην διεύθυνση www.siniparksi.gr.

Αν δεν μεταφερθείτε αυτόματα, κάντε κλικ εδώ για να επισκεφτείτε τον νέο δικτυακό μας τόπο.


Μπορείς να αγαπάς τα ζώα και να τρως ζώα; - Συνύπαρξη

Οι άνθρωποι ΑΓΑΠΟΥΝ τους σκύλους και τις γάτες τους. 

Mercy for Animals

Για την ακρίβεια, αγαπούν τους σκύλους και τις γάτες τους τόσο πολύ, που ξοδεύουν για αυτά κάθε χρόνο πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ! Και καλά κάνουν: Τα ζώα συντροφιάς είναι ευαίσθητα, γλυκά, έξυπνα και γεμίζουν τις ζωές μας με χαρά. Είναι αληθινά μέλη της οικογένειας και θα έπρεπε να τους φερόμαστε ως τέτοια.Εντάξει, και τι σχέση έχει αυτό με το κρέας;

Για να δούμε.

Καταρχήν, τα ζώα που εκτρέφουμε και σκοτώνουμε για φαγητό είναι το ίδιο ευαίσθητα, γλυκά και έξυπνα με τις γάτες και τους σκύλους που έχουμε στα σπίτια μας. Σκέψου, για παράδειγμα, ότι οι κότες αναγνωρίζουν πάνω από 100 διαφορετικά πρόσωπα, οι αγελάδες δημιουργούν στενές φιλίες και τα γουρούνια θεωρείται από τους επιστήμονες ότι έχουν την ίδια νοημοσύνη με ένα 3χρονο παιδί.

Με όλους τους τρόπους και από κάθε άποψη, τα εκτρεφόμενα ζώα είναι πολύ παρόμοια με τα κατοικίδια. Ωστόσο τα υποβάλουμε σε απίστευτα και απερίγραπτα βασανιστήρια: Ακραίο εγκλεισμό, βάναυσους ακρωτηριασμούς και αιματηρούς, βίαιους θανάτους. Η αλήθεια είναι ότι αν συμπεριφερόμασταν σε έναν σκύλο ή σε μια γάτα με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονται οι βιομηχανίες κρέατος, αυγών και γάλακτος σε δισεκατομμύρια ζώα, θα βρισκόμασταν με συνοπτικές διαδικασίες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τα ζώα και ταυτόχρονα να τρώμε ζώα;

Ειλικρινά, όχι. Κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά τα ζωικά προϊόντα για να επιβιώσει. Για την ακρίβεια, ισχύει το εντελώς αντίθετο: Η αποχή από τα ζωικά προϊόντα προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα για την υγεία και για το περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ευτυχισμένοι και υγιείς εφαρμόζοντας μια υγιεινή, νόστιμη φυτοφαγική διατροφή.

Οπότε, αν αγαπάς τα σκυλιά και τις γάτες και πιστεύεις ότι είναι μοναδικές προσωπικότητες, ευαίσθητα και έξυπνα πλάσματα, είναι ώρα να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα εκτρεφόμενα ζώα. 

Αγαπάς τα ζώα; Τέλεια. Σταμάτα και να τα τρως.
Αν σας φαίνονται χρήσιμες οι αναρτήσεις της Συνύπαρξης, βοηθήστε να αποκτήσει κι άλλους αναγνώστες. Μπορείτε να κάνετε Like στη σελίδα μας στο Facebook και να κοινοποιήσετε αυτό το άρθρο στο προφίλ σας.