Τι απαντά η LIDL στο ομαδικό μας ψήφισμα - Συνύπαρξη

Τον προηγούμενο μήνα φιλοξενήσαμε ηλεκτρονικό ψήφισμα προς την εταιρεία LIDL Hellas, ζητώντας την μόνιμη τοποθέτηση ικανοποιητικής ποικιλίας βίγκαν προϊόντων.

Η συμμετοχή έφτασε στις περίπου 780 υπογραφές μαζί με 110 σχόλια και φυσικά εστάλη στην εταιρεία προς ενημέρωσή της.Παρακάτω, είναι η συνοδευτική επιστολή που στείλαμε στην εταιρεία: 


Καλημέρα σας,

Το θέμα της διαθεσιμότητας βίγκαν προϊόντων στα ελληνικά σούπερ μάρκετ απασχολεί πολύ συχνά την κοινότητά μας. Ειδικά δε σε ό,τι αφορά την Εταιρεία σας, μας απασχολεί ακόμη περισσότερο για μερικούς πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτον, επειδή γνωρίζουμε πως ήδη η LIDL διαθέτει μια γκάμα βίγκαν προϊόντων σε καταστήματά της σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Δεύτερον, επειδή η αλυσίδα των καταστημάτων σας είναι τόσο μεγάλη, που η υιοθέτηση ενός "βίγκαν ραφιού" θα σήμαινε αυτομάτως την ευρεία διαθεσιμότητα αυτών των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε περιοχές της επαρχίας που συνήθως οι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν κάτι τέτοιο.

Υποψιαζόμαστε πως ένας από τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν θελήσατε να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η άποψη πως οι vegans στην Ελλάδα είναι λίγοι και συνεπώς δεν δικαιολογείται η μόνιμη ύπαρξη βίγκαν τομέα στα καταστήματά σας.

Για αυτόν τον λόγο, συγκεντρωθήκαμε, ενώσαμε τις φωνές μας και δηλώσαμε μαζικά την ύπαρξή μας και την επιθυμία μας η Εταιρεία σας να διαθέτει βίγκαν προϊόντα στα καταστήματά της ανα την Ελλάδα. Συγκεντρώσαμε κάτι παραπάνω από 700 επώνυμες υπογραφές προς τον σκοπό αυτό και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Επιπλέον, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

- 700 υπογραφές δεν σημαίνει 700 μεμονωμένα άτομα. Σημαίνει δυνητικά 700 οικογένειες, η καθεμία με φίλους και συγγενείς. Επιπροσθέτως, θα ήταν πρακτικά αδύνατο ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα να φτάσει σε κάθε vegan της Ελλάδας και σε διάστημα μόνο λίγων ημερών, άρα αυτά τα 700 άτομα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα και είναι λογικό να υποθέσουμε πως στατιστικά η πραγματική δυναμική είναι πολλαπλάσια.

- Γνωρίζουμε πως λόγω της Σαρακοστής, αυτή την περίοδο διαθέτετε ορισμένα νηστίσιμα και vegan είδη. Όμως για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν είμαστε νηστευόμενοι, αλλά άνθρωποι που συνειδητά ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο είδος διατροφής και ζωής και θα θέλαμε να μπορούμε να ψωνίζουμε τα αγαπημένα μας είδη όλο τον χρόνο.

Σας επισυνάπτουμε, λοιπόν, το ηλεκτρονικό petition με 700+ υπογραφές, καθώς και 100+ σχόλια από υπογράφοντες, ορισμένα εκ των οποίων μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα. Ελπίζουμε με αυτή την κίνηση να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το ενδεχόμενο τα ελληνικά καταστήματα LIDL να διαθέτουν μόνιμα, όλο τον χρόνο, μια πλούσια ποικιλία από βίγκαν προϊόντα.


Παρακαλούμε για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,


Από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας πήραμε ήδη την απάντηση πως το μήνυμά μας έχει παραληφθεί και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθεί. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, υπάρχει ήδη ένα μεγάλο ενδιαφέρον για βίγκαν προϊόντα, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ενημέρωση της ποικιλίας των καταστημάτων απαιτεί προγραμματισμό που ίσως να είναι και αρκετά χρονοβόρος, όμως ελπίζουμε ότι στο τέλος τα ράφια των LIDL θα είναι γεμάτα από βίγκαν λιχουδιές!


Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση.

Επιτρέπεται, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση, η αντιγραφή αναρτήσεων με την μορφή προοιμίου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιείται η πρώτη παράγραφος του εκάστοτε άρθρου και στην συνέχεια ο σύνδεσμος 'Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ', ο οποίος να οδηγεί απευθείας στο αρχικό άρθρο.