Αυτό το όμορφο πλάσμα πρέπει να πεθάνει - Συνύπαρξη

Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να τρώει ό,τι θέλει. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κρατάει τα δισεκατομμύρια μη-ανθρώπινα όντα για όλη τη ζωή τους στην αιχμαλωσία. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να βασανίζει όλα τα πλάσματα της γης. Ο άνθρωπος έχει όλα τα δικαιώματα, τα ζώα - τίποτα.

Του Βασίλη Καφαταρίδη, humanisticecology.blogspot.grΓιατί; Γιατί οι νόμοι σε αυτή τη γη δεν γράφτηκαν από τα ζώα, αλλά από ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι είναι παντοδύναμοι και κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν κοιτάζουν το συμφέρoν των ζώων, αλλά μόνο το δικό τους συμφέρoν. Αυτό δεν είναι εγωιστικό;
Μεγάλοι επιστήμονες, γιατροί, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι συνιστούν σε όλους να τρώνε κρέας, γιατί λένε ότι το κρέας έχει πολλές πρωτεΐνες και σίδηρο. Δεν μιλάνε για τον εαυτό τους, άλλα για άλλες ζωές. Δεν λένε στους ανθρώπους: «Δεν θέλω να ζήσω, σκοτώστε με, φάτε με, το κρέας μου έχει πρωτεΐνες, το κρέας μου έχει σίδηρο, το κρέας μου είναι νόστιμο», άλλα- …«Σκοτώστε τα ζώα - τα γουρουνάκια, τα μοσχαράκια, τα κοτοπουλάκια… - αυτά δεν θέλουν να ζήσουν, αυτά θέλουν να πεθάνουν, φάτε τα ζώα, εμένα μη με πειράζετε».

Γιατί μιλάνε για άλλες ζωές και δεν μιλάνε για τον εαυτό τους; Γιατί δεν μιλάνε για τα παιδιά τους; Τα παιδιά τους δεν έχουν κρέας; Τα παιδιά τους δεν έχουν πρωτεΐνες; Γιατί δεν συμβουλεύουν αυτοί να τρώνε το κρέας των παιδιών τους;

Γιατί τα παιδιά τους είναι δικά τους παιδιά και τα υπόλοιπα πλάσματα - τα κοτοπουλάκια, τα γουρουνάκια, τα μοσχαράκια, τα ψαράκια - δεν είναι δικά τους παιδιά, αλλά παιδιά άλλων όντων που δεν έχουν προστασία του κράτους. Γι’ αυτό δεν τους πειράζει να σφαγιαστούν και να φαγωθούν τα άλλα όντα. Γι’ αυτό συνιστούν αυτοί σε όλους να τρώνε το κρέας άλλων όντων. 


Το μόνο που τους νοιάζει είναι να είναι καλά οι ίδιοι, να είναι καλά οι οικογένειές τους, να είναι καλά τα παιδιά τους.

Με τέτοια άκρως εγωιστική και άκρως φασιστική συμπεριφορά προς το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, με την υπάρχουσα νομοθεσία εξαφανίστηκαν και εξαφανίζονται από τη γη χιλιάδες είδη ζώων και φυτών, εξαφανίστηκαν και εξαφανίζονται δάση, λίμνες, ποτάμια, ερημώνει η γη, ρυπαίνετε το περιβάλλον. 

Σκοτώνοντας και τρώγοντας ζώα ο άνθρωπος έγινε βάρβαρος, σκοτώνει και τους ανθρώπους. Οι Ινδοί, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι χορτοφάγοι, έχουν λιγότερα εγκλήματα και λιγότερους πολέμους, ενώ οι λαοί της Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης, με τη διατροφή τους και με τη συμπεριφορά τους περισσότερα εγκλήματα και περισσότερους πολέμους.


Για να έχουμε ειρήνη, λιγότερα εγκλήματα, συνειδητούς πολίτες, πρέπει να έχουμε ανθρώπους που να σέβονται φύση, περιβάλλον, ζώα. Με άλλα λόγια ανθρώπους με καθαρό μυαλό – πολιτισμένους.

Η κατανάλωση εξαιρετικά δύσπεπτων τροφών ζωικής προέλευσης προκαλεί σήψη και ζύμωση των τροφών στο στομάχι και στα έντερα με αποτέλεσμα να επηρεάζετε η σωματική, νοητική και η ψυχική υγεία του ανθρώπου. Η έξαρση ψυχολογικών προβλημάτων, η οποία παρουσιάζεται τα τελευταία 30–40 χρόνια, κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στη διατροφή, βασισμένη στην κατανάλωση τροφών ζωικής προέλευσης.


Με την υπάρχουσα διατροφή οι άνθρωποι στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική έχουν πολλούς με ψυχολογικά προβλήματα, έχουν περισσότερες αυτοκτονίες, περισσότερους θανάτους από καρδιά, καρκίνο, διαβήτη, ενώ στις χώρες της Ανατολής, Ωκεανίας και Αφρικής τέτοιους θανάτους δεν έχουν σχεδόν καθόλου και οι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι και περισσότερο ευτυχισμένοι (αλλάζουν και εκεί τα πράγματα).

Οι σοφοί της Ανατολής έχουν ένα γνωμικό: «Αν θέλεις να γιατρέψεις κάποιον που είναι ψυχικά άρρωστος-άλλαξε τη διατροφή του». Δηλαδή με τροφές καθαρτικές, γεμάτες φυτικές ίνες και ευκολοχώνευτες (φρούτα και λαχανικά) να απαλλαχτεί ο άνθρωπος από την ψηλή χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σάκχαρο και παράσιτα. Οι ζωικές τροφές δεν έχουν ούτε 1 γραμμάριο φυτικές ίνες, είναι γεμάτες τοξίνες, ιούς, μύκητες, βακτηρίδια, χλαμίδια και σκουλήκια, είναι εξαιρετικά δύσπεπτες τροφές και δημιουργούν πολλά προβλήματα στον οργανισμό και στον ψυχισμό του ανθρώπου. 

Σε κάποιες φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με βαρυποινίτες οι ψυχολόγοι για να αλλάξουν την κακή συμπεριφορά στους κακοποιούς, αλλάζουν τη διατροφή τους. Τους δίνουν τροφές φυτικής προέλευσης και έχουν καλά αποτελέσματα.


Πρέπει να βγει νόμος που να απαγορεύει να σκοτώνεις ζώα! Τον χρειαζόμαστε όλοι!


Όλες οι ψυχές πρέπει να έχουν δικαίωμα στη ζωή!!! Όχι μόνο οι άνθρωποι!!!


Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και να είναι υγιής χωρίς να σκοτώνει. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έβαλαν ποτέ στο στόμα σάρκα ζώου. Ο άνθρωπος πριν τους παγετώνες ήταν καρποφάγος και τροφοσυλλέκτης. Οι πάγοι, που κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της γης, ανάγκασαν τους πρόγονους των ανθρώπων να σκοτώνουν για να επιζήσουν. Όμως οι πάγοι έφυγαν (έμειναν μόνο στο Βόρειο και στο Νότιο πόλο), αλλά αυτή η τόσο βάρβαρη και τόσο απάνθρωπη συνήθεια έμεινε.


Να έχουν δικαίωμα στη ζωή οι άνθρωποι. Να έχουν δικαίωμα στη ζωή και τα ζώα.


Να έχουν δικαίωμα στις ελεύθερες κινήσεις οι άνθρωποι. Να έχουν δικαίωμα στις ελεύθερες κινήσεις και τα ζώα. 


Λευτεριά σε όλα τα πλάσματα της Γης!!! Σεβασμός στη ζωή!!!

Το μεγάλο σφάλμα κάθε ηθικού συστήματος μέχρι τώρα είναι πως όλα θεωρούν ότι έχουν να κάνουν μόνο με τις σχέσεις ανθρώπου προς άνθρωπο.
Αλμπερτ Σβάιτσερ

Στόχος μου είναι να δείξω ότι δεν υπάρχουν θεμελιώδες διαφορές μεταξύ ανθρώπου και ανώτερων θηλαστικών, όσον αφορά τις πνευματικές δυνάμεις. Ποτέ μην χρησιμοποιείς τις λέξεις ανώτερο και κατώτερο.
Κάρολος Δαρβίνος

Ένας μεγάλος Κινέζος Δάσκαλος του Ζεν, ο XAN SHAN TZU έγραψε ένα ποίημα ενάντια στην κρεατοφαγία: «Πήγαινε γρήγορα στην αγορά για να αγοράσεις κρέας και ψάρια και τάισέ τα στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου. Αλλά γιατί θα πρέπει να πάρει τις ζωές αυτών, για να ζήσεις εσύ; Είναι παράλογο. Δεν θα σε φέρει πιο κοντά στον παράδεισο, αλλά θα σε κάνει να γίνεις κομμάτι της Κόλασης».Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση.

Επιτρέπεται, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση, η αντιγραφή αναρτήσεων με την μορφή προοιμίου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιείται η πρώτη παράγραφος του εκάστοτε άρθρου και στην συνέχεια ο σύνδεσμος 'Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ', ο οποίος να οδηγεί απευθείας στο αρχικό άρθρο.