Βίγκαν χλαπάκιασμα με Πένες Pomodoro - Συνύπαρξη

Αγαπητέ λαίμαργε βίγκαν, οι συνταγές για αμετανόητους λιχούδηδες συνεχίζονται και σήμερα σου έχω μια συνταγή από τον τιμημένο χώρο των μακαροναδοφάγων.



Σήμερα λοιπόν, θα μάθεις πώς να φτιάχνεις αυτό:



Fuck yeah.


Υλικά για 2-4 άτομα, ανάλογα πόσο τέρατα είστε:

- 1 πακέτο μακαρόνια πέννες (500γρ.)
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τεμαχισμένα μανιτάρια
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. μαύρες ελιές ροδέλες
- 1 κούπα ωμά κάσιους
- 1 κούπα λευκά φασόλια
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 φλ. ψιλοκομμένα βλήτα, βρασμένα


Οδηγίες χρήσης:

Πρώτα θα βράσεις τα μακαρονάκια. Λογικά 8-10 λεπτά σε νεράκι με λίγο αλάτι. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Στη συνέχεια παίρνει βρωμοτήγανο αντικολλητικό ή ότι έχεις, βάζεις το λαδάκι και το καις σε δυνατή φωτιά αλλά όχι στη μέγιστη. Αν η κουζίνα σου έχει νούμερα έως το 9, το βάζεις στο 7. Αν έχει μέχρι 5, το βάζεις στο 4. Με καταλαβαίνεις. Όταν αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνεις τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζεις για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν χρυσοκαφετιά. Περίπου 5 λεπτά. Μετά ρίχνεις μέσα τα μανιτάρια και μια πρέζα αλάτι (μια "τσιμπιά", πώς να το πω αλλιώς;) και συνεχίζεις το μαγείρεμα για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να έχουν βγάλει όλο το ζουμί τους και να είναι μαλακά.

Σε αυτό το σημείο είναι η ώρα να αμολήσεις τις λιαστές ντομάτες και τα υπόλοιπα. Ρίξε μέσα τις λιαστές, τα φασόλια και τα βλήτα και μαγείρεψε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ βάλε τα κάσιους, το χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά, το ζωμό λαχανικών και μια πρεζούλα αλάτι και χτύπα τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα.

Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τα λαχανικά σου από το τηγάνι και την κρέμα από το μπλέντερ, ανακάτεψε και σέρβιρε ζεστά με ελίτσες από πάνω.

Καλή μάσα!