Βίγκαν χλαπάκιασμα με ψητά μανιτάρια δενδρολίβανου - Συνύπαρξη

Η σημερινή συνταγή είναι της Mila Furman και υπόσχεται πανέμορφες αισθήσεις στον ουρανίσκο, για ορεκτικό ή ελαφρύ βραδινό.



Αυτά τα ψητά μανιταράκια είναι υπέροχα ως ορεκτικά και κάνουν επίσης για μπάρμπεκιου ή ένα ελαφρύ βραδινό γευματάκι.
 


Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια Crimini ή άλλα στρογγυλά της αρεσκείας σας

2 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. λευκό κρασί
Αλάτι - Πιπέρι

Καταρχάς, πρέπει να προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς, χωρίς αέρα.
Βάλε σε ένα ταψάκι τα μανιτάρια, γυρισμένα ανάποδα και από πάνω ρίξε το μίγμα από κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, κρασί, δενδρολίβανο και αλατοπίπερο. 

Ψήσε για 10 λεπτά, έπειτα ταρακούνησε λίγο το ταψί για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα και ψήσε άλλα 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφετί χρώμα. Σερβίρονται ζεστά, με φρέσκο δενδρολίβανο.